26
mrt 2004

ONLINE RADIO LUISTEREN WORDT EENVOUDIG DANKZIJ BELGIË.FM

Nieuwe website bundelt links naar livestreams van Belgische radiozenders

Via het internet naar de radio luisteren terwijl je op de computer aan het werken bent. Het idee geraakt steeds meer ingeburgerd en toegegeven, ook onze redactie durft al eens af te stemmen op één of andere livestream. Sinds kort is er een nieuwe website die de livestreams van een aantal Vlaamse radiozenders bundelt. Eén simpele klik op het logo volstaat om te luisteren.

ACHTTIEN RADIOZENDERS OP ÉÉN PAGINA
De website www.belgie.fm biedt een handig overzicht van achttien radiozenders, die zich op verschillende muziekgenres richten. België.FM werd op 15 maart jongstleden gelanceerd. "We bieden alleen de meest populaire radiozenders aan," zegt Jim Souren van onder andere België.FM, "We hebben geen ruimte meer om nog meer radiozenders aan te bieden. Het is de bedoeling dat binnenkort in een aparte afdeling op www.op.fm alle Belgische radiozenders die uitzenden via internet worden opgenomen." De radiozenders die je via België.FM kan beluisteren zijn de VRT-netten (Radio 1, Radio 2, Donna, Studio Brussel, Klara, RVI en 927 Live), de commerciële omroepen 4FM en Q-Music, de ketenradio's Contact, TOPradio, C-Dance en Cool FM, de regionale radio Scoplia uit Leuven en Aarschot en lokale radio Tempo FM uit Kampenhout. Voor de radio's die uitsluitend via het internet uitzenden werden Beat FM en Enjoy FM geselecteerd. Een apart plaatsje werd voorzien voor het meest recente nieuwsbulletin van Radio 1. Radio 538 staat als enige Nederlandse radio in het overzicht.

"KLIKKEN EN LUISTEREN"
België.FM werd gelanceerd na het succes van de Nederlandse variant Nederland.FM. Beide websites zijn onderdeel van Nederland.TV. "Wij houden ons bezig met de ontwikkeling van radio en televisie via internet in Nederland en België," aldus Jim Souren, "Onze sites kenmerken zich door een zeer simpele vormgeveing en gemakkelijk gebruik. 'Klikken en luisteren' is ons motto". Meer dan een muisklik is er inderdaad niet nodig om een livestream te openen. Overschakelen naar een andere zender is ook eenvoudig.

www.belgie.fm
www.nederland.fm
www.op.fm

i-redactie (JT) - eigen berichtgeving