3
feb 2004

MOLENLAND FM WORDT EEN FAMILIERADIO VOOR TIELT

Nieuwe zender wil van start gaan in april voor de regio Tielt-Wingene

Tielt en omgeving zal in het voorjaar kennis kunnen maken met Molenland FM op 106.5 MHz. Deze frequentie is nu nog in gebruik door TOPradio Tielt. Vermoedelijk vanaf april zal er dus een heel ander geluid op de 106.5 MHz weerklinken, want de beats zullen dan plaatsmaken voor muziek voor alle leeftijden. Onze redactie nam contact op met Gert Van de Steene, secretaris van de VZW Radio Molenland. Hij geeft een woordje uitleg over de nieuwe zender voor Tielt.

EEN RADIO VOOR JONG EN OUD
VZW Radio Molenland werd op 25 mei 2003 opgericht door Eric Verhenne (voorzitter), Gert Van de Steene (secretaris) en Wendy Vanhaecke (penningmeester). De erkenning werd behaald op 19 december 2003. Naast Radio Molenland was ook VZW De Infoor (TOPradio Tielt) opnieuw kandidaat voor de enige beschikbare frequentie. Deze laatste moest dus de duimen leggen. Gert Van de Steene: "Molenland FM wordt een onafhankelijke familieradio met voor elke luisteraar, zowel jong en oud, op de gepaste tijdstippen de gepaste muziek, informatie, programma's enzoverder. Er is voor elk wat wils met speciale nadruk op het lokale gebeuren." De studio's van het nieuwe station zijn gelegen in Wingene (aan gasthof-hotel 't Molenhof), de zendmast zal zich in Tielt zelf bevinden. De naam Molenland FM werd gekozen omdat de streek rond Tielt ook bekend is als het 'Molenland'. De initiatiefnemers hopen in de prille lente van 2004 van start te gaan.

DICHT BIJ DE BEVOLKING
Molenland FM beoogt naar eigen zeggen een 'professioneel klinkende lokale radio' te worden die dicht bij de bevolking staat. Hoe de programmatie eruit zal zien, is ondertussen al bekend. Gert Van de Steene: "Het zendschema staat op onze website, maar momenteel staat er nog geen uitleg bij over de programma's. Binnen afzienbare tijd kan over elk programma wat info opgevraagd worden. Vrijdagnamiddag is er een programma voorzien voor de derde leeftijd, op zaterdagnamiddag voor de leeftijd 8 tot 14 jaar. Tijdens de week plannen we een programma met de laatste filmnieuwtjes, een ochtendprogramma en een programma met huis, tuin- en keukentips. Zondagnamiddag worden alle gebeurtenissen uit het zendgebied belicht." Molenland FM voorziet ook twee hitparades. Op woensdag is er een top 30 tussen 15 en 17u, op zaterdagmiddag wordt de Nederlandse top 15 uitgezonden tussen 12 en 13u. De nieuwe radio voor Tielt kan nu al rekenen op een 25-tal medewerkers, maar enthousiaste radiomensen zijn nog altijd welkom. Ge├»nteresseerden kunnen mailen naar [email protected].

www.molenlandfm.be

i-redactie (JT)